KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Podpisanie listu intencyjnego z siecią "Biedronka"

W dniu 5 lipca 2021 przedstawiciele społeczności naszej Szkoły oraz zaproszeni goście byli świadkami ważnego dla kierunku technik logistyk wydarzenia - podpisania listu intencyjnego o współpracy pomiędzy Szkołą a przedstawicielem Biedronki.

Jeronimo Martins - portugalskiej grupy kapitałowej, która jest właścicielem drogerii Hebe i sieci sklepów Biedronka, nikomu nie trzeba specjalnie przedstawiać. Biedronka działa na naszym rynku od 1995, posiada ponad 3200 sklepów oraz 16 centrów dystrybucyjnych i zatrudnia ponad 70 tysięcy pracowników, a dzięki zabiegom Dyrektor Beaty Świderskiej oraz pani prof. Pauliny Dębskiej została wczoraj partnerem szkoły i objęła patronatem klasy logistyczne. Uroczyste zainaugurowanie współpracy uświetniło swoją obecnością wielu gości:

  • wiceprezydent Miasta Łodzi Małgorzata Moskwa-Wodnicka
  • Biedronka, Starszy Manager ds. Employer Branding  - Marta Śliwińska
  • Prezes Okręgu Łódzkiego ZNP - pan Marek Ćwiek
  • wiceprezes ZNP Łódź Śródmieście - pani Anna Drawikowska
  • wiceprzewodniczący związków zawodowych Solidarność - Grzegorz Hećman
  • przedstawiciele firmy Biedronka
  • przedstawiciele klas logistycznych oraz Rady Pedagogiczne
  • przedstawiciele Rady Rodziców

Na czym będzie polegać ta współpraca? Firma Biedronka planuje dla naszych uczniów, m.in. :

  • szkolenia na terenie swoich pobliskich centrów dystrybucyjnych,
  • doposażenie pracowni logistycznej,
  • możliwość realizacji zajęć praktycznych oraz praktyk zawodowych w magazynach Biedronki

Obiecujemy sobie wiele po tej współpracy i wyczekujemy jej efektów w nowym roku szkolnym.