KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Honorowe krwiodawstwo

9 czerwca 2021 roku odbyła się w pracowni zawodowej Texas kolejna akcja honorowego krwiodawstwa w okresie pandemii Covid-19 i w warunkach reżimu sanitarnego.  Mimo egzaminów zawodowych i praktyk, spora grupa uczniów przystąpiła do tej akcji i oddała krew. Licznie udział wzięli także nauczyciele, którzy mimo obowiązków zawodowych znaleźli chwilę i oddali krew. Łącznie przekazaliśmy do banku krwi 12 850 ml.

Składam ogromne podziękowania dla nauczycieli i uczniów, którzy ofiarowali cząstkę siebie, żeby ratować zdrowie i życie potrzebujących. 

Zapraszam wszystkich pełnoletnich uczniów na następną akcję we wrześniu, w nowym roku szkolnym. 

Życzę zdrowych, spokojnych i słonecznych wakacji.

Halina Kujawiak

Opiekun Szkolnego Koła PCK